VI CURS PERMANENT D’ESTRANGERIA. El nou reglament d’estrangeria a debat: avenç o retrocés

Anna Balletbò
11 de Juliol de 2011

Amigues, amics, professors i assistents, bona tarda a tots.

Per sisè any consecutiu ens trobem per tractar la situació actual dels Immigrants a Catalunya. Avui celebrem el VI Curs Permanent d’Estrangeria que aquest any s’inscriu en un marc una mica diferent, per les circumstàncies que s’han anat produint en aquests darrers mesos i pels canvis que, com ja sabeu, des de fa pocs dies ens aporta el nou reglament d’estrangeria.

Abans de res, agrair al Sr. Xavier Bosch, Director General per a la immigració del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i a la Sra. Montserrat Garcia, Subdelegada de Govern a Barcelona, la seva presència i participació en aquesta obertura del Curs.

El nou Reglament d’Estrangeria, que desenvolupa la Llei orgànica 4 / 2000, de l’ 11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social, va entrar en vigor l’ 1 de juliol, dos mesos després de la seva publicació al Butlletí Oficial de l’Estat.

El text, aprovat el passat 15 d’abril al Consell de Ministres després d’un període d’audiència pública i consulta amb els interlocutors socials i les organitzacions especialitzades en immigració, arriba així amb un any de retard respecte del calendari marcat en la norma que desenvolupa i , segons el qual, va haver d’estar aprovat en els primers sis mesos de l’any passat.

El que pretenem amb aquestes Jornades és analitzar les principals novetats i els punts conflictius que van des de l’Arrelament fins al Reagrupament Familiar, passant per l’entrada i estada a territori espanyol i la situació dels Menors Estrangers. És per aquest motiu que hem volgut comptar amb experts de reconegut prestigi en la matèria que ens expliquin la situació en las que ens trobem.

I ja sense més preàmbuls, passo la paraula al Sr. Xavier Bosch, Director General per a la immigració del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

Moltes gràcies i benvinguts tots.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: