Adéu, David

La notícia ha estat un sotrac. L’economista David Taguas ha mort aquesta matinada d’un infart als 59 anys.

Afortunadament, Taguas tenia molts amics i també enemics. És impossible no tenir enemics si es té un projecte vital i es lluita per realitzar-lo. Socialista de cor amb pàtina liberal, David Taguas era un dels millors economistes d’avui.

Les Trobades d’Economia a S’Agaró, que organitza la Fundació Internacional Olof Palme, juntament amb La Vanguardia i la Cambra de Comerç de Barcelona, li deuen molt a David Taguas.

Va començar a participar-hi l’any 2007, quan estava al cap davant de l’Oficina Econòmica del President del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Des d’aquesta data, sempre va acceptar tornar. S’Agaró era com casa seva. Ens va suggerir ponents, ens va ajudar a portar Ministres… Va discutir de manera incansable i, quan s’acabava el sopar de divendres, continuava el debat al bar amb els periodistes econòmics més fans, que eren molts. No hi havia hora per anar a dormir.

Taguas explicava teoria, explicava models i donava primícies. La nit era sempre curta per en David. Com curta ha estat la seva vida, que ha viscut amb la intensa desmesura dels qui no volen aturar-se ni un moment per no perdre ni un instant.

Vàrem gaudir de les seves últimes explicacions el darrer dia 30 de novembre a la XVIII Trobada d’Economia a S’Agaró. Estàvem treballant per crear a Barcelona l’Institut de Macroeconomia i Finances que ell havia impulsat a Madrid, depenent de la Universitat Camilo José Cela. També preparàvem la presentació del seu últim llibre “Cuatro bodas y un funeral”, en que repassa la crisi econòmica que encara estem patint i els encerts i els errors que s’han comès. Coneixia bé Catalunya, entenia les reivindicacions econòmiques catalanes. Criticava l’impost de patrimoni, defensava polítiques d’estímul…

Avui és un dia trist per molta gent, per a molts economistes responsables, i també pels ponents i assistents a les jornades d’Economia a S’Agaró i, en especial, per la seva muller, Maria Jesús Sáez, també economista, elegant i amistosa, gran suport de David, que sempre el va acompanyar a S’Agaró.

Descansi en pau.

Anna Balletbò i Puig.

Presidenta de la Fundació Internacional Olof Palme

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: